Header image  
Warmtepomp op Steigereiland?  
   
 

MOTTO

   


"Veel sterker dan in het verleden zouden de toepassers en gebruikers van kennis een centrale rol in het keuzeproces moeten hebben. We moeten in het energieonderzoek leren meer vanuit serviceconcepten te werkenm en meer vanuit een demand side pull in plaats van technology push benadering moeten opereren. Ook zouden we bij het ontwikkelen en toepassen van kennis een meer centrale plaats moeten geven aan public-private-partnership"
Uit:"Energietransitie richting duurzaamheid: het technologisch perspectief"; VROM-raad en Algemene Energieraad; November 2004

Wat is Dit?

Dit is een tijdelijke website met informatie over de mogelijkheden en onmogelijkheden van een warmtepomp systeem op IJburg. Diverse andere communicatiemiddelen bleken minder goed te werken. Deze webpagina is publiek toegankelijk. Een wachtwoord of inschrijving is niet nodig.

Het is geen plaats voor politieke discussie!

Naar aanleiding van de prikkels die uitgingen van de EPC en Dubo subsidies die door OGA ter beschikking werden gesteld en de aansluitkosten van stadsverwarming (aanzienlijk verhoogd bij daadwerkelijke 'zelfbouw') hebben Willem Hielkema (Steigereiland Strook 2, kavel H2) en Michel Schöpping (Steigereiland Strook 2, kavel J4) zich de afgelopen periode verdiept in de techniek van de warmtepomp.  Op deze plaats is informatie te vinden over de techniek, de achtergronden en de kosten.

Onder INFO zijn diverse informatieve files te vinden.

Als je per mail wilt reageren, kies dan CONTACT.

Onder INSCHRIJFFORMULIER kun je een formulier invullen om je interesse kenbaar te maken. In eerste instantie worden de gegevens alleen maar gebruikt voor onderhandelingen met de diverse leveranciers.

Willem Hielkema en Michel Schöpping